Op dinsdag 9 januari geeft Ernest de Groot voor de Aarlese heemkundekring en andere belangstellenden (bijdrage € 2,50) een interessante presentatie over de uitvoering van het beleid voor water, natuur en klimaat, mede i.r.t. ons landschap. Deze presentatie begint om 20.00 uur en  wordt gehouden in conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel. Iedereen die van wandelen, fietsen en/of van water, natuur en landschap/cultuurhistorie houdt, is van harte welkom.             

Ernest is een begaafd en boeiend spreker en bedient zich hierbij van mooie beelden. Oost-Brabant herbergt vele cultuurhistorische landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, grondgebruik en landschappelijke inrichting. Ernest de Groot: “Het landschap bepaalt in hoge mate de uitvoering van ons beleid inzake water, natuur en klimaat.” Dat geldt ook voor de omgeving van Aarle-Rixtel. Ernest (Water Natuurlijk) is zo’n 35 jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk  als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap, cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur (tevens loco-dijkgraaf) van waterschap Aa en Maas namens Water Natuurlijk en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap. Verder is hij actief als IVN-natuurgids en sVLU-landschapsbeheerder in de regio Uden-Veghel. In 2014 en 2015 was hij de bijna groenste politicus van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *