Op dinsdag 5 september organiseert de Aarlese heemkundekring een filmavond in de Couwenbergh. Tijdens deze avond worden enkele oude films uit 1951 en 1961 vertoond  die niet alleen een prachtig tijdsbeeld laten zien maar die ook een groot aantal Aarlese mensen de revue laten passeren. Een aantal korte fragmenten van deze films is ondertussen ook op de televisie te zien geweest bij het programma Nederland op de film, dat door Wim Daniëls werd gepresenteerd.. Behalve vele dorpsgenoten zien we natuurlijk ook allerlei oude dorpsbeelden zoals bijvoorbeeld de nog onbebouwde delen van wat toen nog buitengebied was maar inmiddels bebouwd , het oogsten van het koren, het optreden van de brandweer, het patronaat,  talloze verenigingen, scholen  enz. enz. . Tijdens de vertoning van deze films wordt er letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij wie en wat er te zien is, waaraan iedereen desgewenst een bijdrage mag leveren. Kortom een echte nostalgische Aarlese avond die voor iedereen toegankelijk is. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van € 2,50 . Deze avond begint om 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *