Op 1 oktober vindt in Conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel een lezing plaats over de economische transformatie van Zuidoost-Brabant tot een internationaal hightech-centrum, ook wel bekend als Brainport. Journalist b zal deze lezing verzorgen en ingaan op de opkomst van de regio als motor van de Nederlandse economie.

Paulussen neemt het publiek mee naar de jaren negentig, toen bedrijven als Philips, DAF en NedCar in grote problemen verkeerden. Door samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid wist de regio zich echter te herpakken. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van Brainport, dat Zuidoost-Brabant een prominente rol op het wereldtoneel van technologie en innovatie gaf.

De geschiedenis van de hightech-industrie in de regio gaat terug tot 1891, toen Philips werd opgericht. Dit bedrijf legde de basis voor de technologische ontwikkeling van Zuidoost-Brabant. Bedrijven zoals ASML, dat uitgroeide tot wereldleider in chipmachines, en de VDL Groep, die de maakindustrie in Nederland nieuw leven inblies, bouwden voort op deze fundamenten. Tijdens de lezing zal Paulussen ook ingaan op de hedendaagse uitdagingen voor Brainport, zoals de toenemende druk op infrastructuur en woningmarkt door de toestroom van internationale kenniswerkers.

Datum: 1 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Conferentiecentrum De Couwenbergh, Aarle-Rixtel
Toegang: Gratis voor leden, €2,50 voor niet-leden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *