Uitstapje Xanten

DoorHeemkunde

jun 23, 2024

Afgelopen weekend maakte de Laarbeekse heemkunde kringen een uitstapje naar het historische stadje Xanten in Duitsland. De dag begon op een terras in Xanten met een grote kop koffie en heerlijk gebak. Xanten, bekend om zijn rijke Romeinse geschiedenis, bood een fascinerende dag vol cultuur en archeologie. De groep bezocht het Archeologisch Park Xanten, waar ze restanten van de oude Romeinse stad konden bewonderen en meer te weten kwamen over het leven in de oudheid. Daarnaast bracht het gezelschap een bezoek aan de imposante Dom van Xanten en genoten ze van een wandeling door het pittoreske stadscentrum. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner in het plaatsje Zeeland. Het was een geslaagde en leerzame dag voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *